»

Pages

wordless saturday.














Notakaki : sume pasal baby. maksudnya..? renung2kan & selamat beramal..oh ya,baby 2 sgt comel ats riba aya..kn? hehe. xoxo :)
                                                           





suka? jum la like and komen :)

Alhamdulillahhhhhhhhhhh :)

Alhamdulillah.. *tersenyum-senyum*
mood aya ngah baik hari ni
korang nak tahu sebab apa?
JENG JENG JENG....


taraaa!!

My Photo


ni la follower aya yg ke-200
nurul izra bt ishak nama dia
jum ah follow blog dia
<tekan> sini
walaupun blog aya ni baru lg
br je 2bulan usianya
dan aya pun jarang blogwalking 
sebab bz..
tp alhamdulillah
ada rakan2 blogger yang sudi menyokong aya
saaaayaaannnggg korg! xoxo :)




haa..comel kan header blog izra ni..kn kn? :)





ok korang. selamat malam semua.
*senyum sampai ke telinga*



notakaki : terima kasih ye izra. selamat menjadi blogger yg berjaya. amin :)


suka? jum la like and komen :)

Lucky draw contest~~~ :)


cun kan cun kan?
pe lagi.. <klik sini> cepat2   :)
ok ok. konpius ke?
alololo cian korang...
ok ok..tgok kt bawah jum.



hehe. td aya blogwalking blog si yana ni
terrrrnampak la contest ni
menarik, 2 dalam 1 ha
cam nescafe 2 in 1 plak rasanya *wink2*
n setelah diteliti
adiah2 pun masyukkkk weh..
so, pe lg..jum ah join ramai2
ayuh semua! 
*eksaited*

syarat2 dia pun senang cam kacang putih je (berlagak)
ni ha aya bg korang baca..


  • Digalakkan Folow dan Like Fanpage owner contest ini >TEKAN<
  • Peserta boleh join 1 atau kedua-dua contest
  • Hanya perlu buat entry untuk "Lucky Draw" sahaja di blog anda
  • Untuk "Photogenic Style Contest" tidak perlu buat entry di blog anda yer
  • Tarikh mula dan tamat kedua-dua contest adalah bermula 6/9/2011 sehingga 16/10/2011
  • Tiada istilah pilih kasih/bulu/warna kulit dalam contest ini.


senang kan senang kan?
kan aya da cakap tadi..hahaha (bongkak gila)
ok, xyah dengar aya membebel merapu sume
jum join jum! :)




oh lupa plak (maklum la,da tua..uhuk uhuk)
ni kawan2 aya yang best :)




cik azura
cik snow white
edina kasyah



ok bai :)






suka? jum la like and komen :)

Giveaway LuvBunny House~~



hehe. walaupun bz..
tp bila bukak blog jap
ternmpak la giveaway cik bunny ni..
comel sangat blog cik bunny
tak caye? jum tgok sini.. :)

jum la ramai2 join blog cik bunny
n join contest ni
tarikh tutup 1 Nov 2011
ayuh semua! 

ok, selamat berjaya cik bunny!
 xoxo :)

suka? jum la like and komen :)

tunggguuuuuuuuuuuuuuuu :)

berhabuk berhabuk berhabuk...
sdey :(

da lama sgt sgt sgt tak update blog ni
al-maklum la..
bz ngan repot n eseimen bagai
sobs T.T

korang rinduuu aya tak?
tolong la cakap rindu
tolong la tolong la
ha, bagus2.  hehe.
takpe2,lepas aya da siap semua kerja aya
aya akan munculllllll kembali
tunggguuuuuuuuuuu :)


okay korang. jaga diri
aya sayaaaangg korang. xoxo :)



suka? jum la like and komen :)

2nd GiveAway by LyssaSecret~~~







hehe. td skodeng2 jap blog cik lyssa ni
and ternampak la entri terbaru cik lyssa ni
terus rasa nak join..hehe :)


kalo korang nak join pun boleh je
klik je kt banner atas tu
takpun klik je sini
senang. simple. mudah.
ok, ade tambahan..
nanti dapat hadiah lagi  (tu pun kalau bernasib baik)
hehe,maaflah.. aya memang gedik! :)


ok, ni aya nak tag kawan2 aya yang best




kawan2 aya sume nama cik, tp dyorang da berpunya
sori ye....hikhik  :)


ok bye. jaga diri ye kawan2. xoxo :D




suka? jum la like and komen :)

edisi LELAKI pulak. :)

salam semua! 
pagi tadi entri aya pasal PEREMPUAN
so malam ni pulak entri aya mengenai LELAKI
baru la adil dan saksama. *wink2*


Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia...... 

Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dgn ikhlas,perubahan sikapnya amat 
mengejutkan. Hati lelaki yg dianggap keras selama ini, tiba2 secara semulajadi menjadi selembut 
kapas apabila sudah jatuh cinta dgn relanya. Bahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban 
dan buat apa sahaja utk kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata 
apabila hatinya dilukai. Utk melihat lelaki menangis amatlah payah. 


Di antara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah: 

1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa. 

2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap. 

3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya. 

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn perasaan cemburunya yang meluap2. 

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya. 

6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn dia sentiasa berasa curiga. 

7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya. 

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya. 

9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya 
    lebih dari org lain. 

10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja. 

11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya. 

12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama. 

13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya. 

14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri. 

15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya. 

16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya. 

17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar. 

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain. 

19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya. 

20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali 
     kekasihnya. 

21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri. 

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya. 

23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan. 




wah wah wah! ensemnya beliau! :)   *wat mata bulat*



tapi, aya tak tahu la betul ke tak. korang cuba la usha2 n tanya bf or suami korang. tapi jangan salahkan aya kalau kena marah,okay? hidup aman tanpa perang.




notamata : HARGAILAH MEREKA (kaum ADAM) . pesanan iklas dari penaja. xoxo  :)







suka? jum la like and komen :)

kalau dah namanya PEREMPUAN :)

salam semua! 

selamat pagi kawan2! :)  *semangat ceria yang berkobar-kobar*
ari ni aya nak kongsi cerita sikit
erm..cam tips la utk kaum adam
kot2 la berguna untuk lebih memahami kaum hawa ni. layannn.... :)




tersurat dan tersirat........ :)


1.  Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu? 
     Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke,budak pompuan tu? 

2.  Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum? 
     Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni! 

3.  Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
     Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I. 

4.  Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la. 
     Makna tersembunyi: Tolong picit kepala. 

5.  Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi... 
     Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah.Lepas tu,tolong basuh kain-baju sekali,yek. 

6.  Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja. 
     Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke? 

7.  Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla... 
     Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la.Rasa macam nak jadi awek you je. 

8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu? 
    Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku. 

9.  Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you. 
     Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok. 

10. Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.    
 Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil,aku tak kira. Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu. 


Ini cuma contoh saja. Tapi, memang ia selalu berlaku. Kalau tak 
percaya,cuba tanya isteri atau awek masing-masing,betul tak 
cakap di mulut tak sama dengan niat di hati. 
Bukannya kaum perempuan ni tak jujur dalam meluahkan isi hati mereka 
tapi, maklum la, kaum perempuan ni kan pemalu,gitu...sama cam aya jugak. ((")("))





notamata : maaf kalau ada sesiapa yang terasa, marah dan            sebagainya. mari kita bermaafan! xoxo :)


suka? jum la like and komen :)

yahuu! Duit Raya Giveaway






salam semua! :)



hehe. kebetulan malam ni rasa nak online je, xnak buat keje lain
ni la yang berlaku..join contest incik-yang-baik-hati ni :)

kalau korang nk join sekali, klik je kat link kat atas tu ha
senang.simple.mudah. kan kan? 

nama sebenar aya lam surat beranak najah hayatina 
tp pnggil aya je dah la,lagi gedik manis gitu. (kau ni mmg perasan la najah!)
tahu tahu. da ramai orang cakap sebelom ni
bukan pelik la,tapi pelik sikit unik..okay? :)
kampung aya kt ganu je,every year pun raya kat sini je
sebab semua orang pun dah berkampung kat umah aya setiap kali raya
biasa la,tak de kampung la katakan. sobs T.T
(tak perlulah nak sedih sangat)

tahun ni jugak, baju raya aya ade 2.yay! (padahal org lain lg bnyak)
warna purple n orange. cantik! 
biasalah, baju dan selendang org sponsor
haruslah kena kata cantik.haha

setiap kali raya,benda wajib yang paling glemer..mercun,mesti ada
tapi takpela takpela
aya gerunnnnn nak main
still sayang jari-jemari-yang-montel nih
tapi kannnnn...ada 1 mercun
yang aya konpiden leh main dengan harmoni dan senang hati
iaitu............... mercun bawang. haha :)



haha,sekian la cerita raya dari saya, aya yang perasan comel. xoxo  :)





suka? jum la like and komen :)

~ ciri2 wanita idaman ~

disebabkan aya rasa sangat2 la bosan hari ni
aya nak kongsi sikit ngan korang
tentang 1 artikel yang aya baca semalam
 "sikap wanita yang disukai lelaki"



Bersifat keibuan

Banyak lelaki yg terpikat pada wanita yg bersikap keibuan,lembut,mengambil berat dan penuh kasih sayang. 
Wajah yg keibuan mampu membuatkan lelaki berasa tenteram ketika sedang stress, cemas dan gelisah dan 
senang hati ketika mahu bermanja. Jangan tunggu sampai melahirkan baru nak tonjolkan sikap keibuan. 
Setiap wanita ada potensi keibuan dalam diri masing2.

Keanak-anakan

Dalam batas yg wajar, sifat keanak-anakan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. 
Mereka berasa terhibur dengan keletah anda. tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yg 
melampau dan menyakitkan hati tetapi sikap keanak-anakan yg menyenangkan. Misalnya, 
kemanjaan wanita yg membangkitkan naluri kebapaan dan kelakian lelaki. Wanita ceria 
membuat lelaki lebih berghairah.

Penuh Pengertian

Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. 
Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan, memilih waktu yg tepat utk 
berbincang masalah dan sebagainya. Contohnya ketika lelaki melakukan kesilapan, 
wanita yg berpengertian tidak terus mengeluarkan kata2 yg kasar atau menuduh 
bukan2 sebaliknya cuba mengerti duduk persoalannya.

Menghargai

Wanita yg menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki. Berbeza dgn wanita yg suka 
diperlakukan dgn lembut, lelaki suka dihargai, dipuji dgn tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. 
Penghargaan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

Menjaga Penampilan

Lelaki menyukai wanita yg pandai menjaga penampilannya agar sentiasa kelihatan cantik, 
bersih, kemas dan menarik. Penampilan yg baik menunjukkan wanita tersebut menghargai 
dirinya. Dia akan murah senyuman, pandai merawat tubuhnya, meningkatkan kualiti hidupnya 
dan memberi yg terbaik kepada dirinya. Dia suka dan bersyukur dengan dirinya dan secara 
tidak langsung memancarkan pesona yg menyebabkan lelaki juga menyu! kainya. Apabila sudah 
berumahtangga, wanita tersebut terus menjaga penampilan dirinya dan kesihatan tubuh badan 
walau sudah beranak-pinak. Siapa yg tidak suka isteri yg masih kelihatan cantik dan ramping 
walau dah punya anak 3 ????

Pandai berbicara

Lelaki tertarik dgn wanita yg pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual. Walau topik perbualan 
yg disukai lelaki berbeza dgn topik kegemaran wanita, wanita tersebut dapat mengimbanginya. Dia bukan 
sekadar teman berbual yg pasif, tetapi dapat memberi respon dan pendapat yg baik. Dia juga tahu menjadi 
pendengar yg baik, serta mengalihkan topik yg agak serius kepada perbualan yg lebih menarik. Lelaki juga 
suka dengan wanita yg suka bergurau dan pandai berjenaka serta boleh menerima jenaka lelaki dgn baik dan 
berfikiran terbuka.

Pandai Bergaul dan Menyesuaikan Diri

Wanita yg pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih di mata lelaki. Wanita tersebut tahu 
menghadapi orang yg lebih tua dan cara berhadapan dgn orang yg lebih muda. Apabila berhadapan dgn 
suasana yg baru, wanita tersebut tidak gentar malah cepat menyesuaikan diri. Dia mudah di ajak ke mana 
saja dan tidak kekok samada di bandar atau di kampung.

Menghormati Diri Sendiri

Lelaki suka dgn wanita yg menghormati dirinya sendiri sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan mempunyai etika. 
Wanita yg menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang 
lelaki terhadap dirinya. Jadi dia tahu apa yg dia inginkan dan mahu elakkan serta menjaga maruah dirinya. Dia tidak akan merendah-rendahkan dirinya dan tidak akan membiarkan lelaki memperlakukan dirinya sesuka hati.

Simpati dan prihatin

Lelaki suka wanita yg murah hati, mengambil berat, simpati pada nasib yg susah, sayangkan kanak-kanak dan tidak memilih bulu. Kebaikan yg wajar dan spontan mencerminkan hati yg mulia. Ada kecantikan dalaman pada dirinya yg memancar keluar dgn indah dan mempesona.






tiada kaitan dengan yang hidup ataupun yang sudah meninggal dunia.






notamata : aya pun bukanlah sempurna sangat nak bagi nasihat kat korang. aya pun cuba menjadi yang lebih baik :)









suka? jum la like and komen :)

#wordless saturday





yes, its hard to be me. so,can i get some attention from you...?









suka? jum la like and komen :)

fuh fuh fuuuuuuhhhhhhhhhhh!!

fuh fuh fuh!
aip3. ni bukan cite fuh yang awal ashari (pakwe lama aya) yg jd pengacara tu.
haha. perasan la kau ni najah :p
tp ni fuh fuh yang tiup habuk tu

da berhabuk da blog aya ni
lama da tak update
aya bz cket nk kena wat repot
penat penat... tsk.. T.T

muncung je


yela, mata pun da jadi cam panda da
bersengkang mata nak wat repot
eleh,padahal online wat bende tak berpekdah
(kata hatiku yang memberontak)
haha. biasa la
da jadi gila bila wat keje banyak sangat.


tp, walaupun banyak kerja
banyak masalah yang jadi
hidup perlu diteruskan
just be happy.....n smile. :)
(biarkan je, aya da mula merepek macam2.haha)


anyonyonyo. comel kan saya?





ok,selamat malam semua. xoxo :)



suka? jum la like and komen :)

mari ber-blogwalking : Segmen Jom Blogwalking Bersama ZouL

alang-alang da ada waktu lapang
meh la join segmen ni
"segmen jum blogwalking bersama Zoul"
ayuh!  *dengan perasaan berkobar2*
:)



blogwalking bersama ZouL,autoblogwalking,software blogwalking,teknik mudah blogwalking,cara cepat dapat traffik ke blog

senang je caranya kawan2 sekalian

1. Follow blog incik Zoul ini sekiranya anda masih belum follow.
2. Buat satu entri khas tentang segmen incik Zoul dengan tajuk  Segmen - Jom Blogwalking Bersama ZouL dan tempek gambar diatas untuk di link kan ke entri incik Zoul ini.
3. Klik "Like" dan pingkan entri anda itu di FB Fan Page akupunyer[dot]com.
4. Tinggalkan link entri anda itu di ruangan komen untuk incik Zoul senaraikan. Jangan buat "anchor text" pulak.







gambar ni tak ada kaitan.okay? ye, sy mmg gedik :P





thanx guys! :)




suka? jum la like and komen :)

orang bertuah! :)

hehe. aya nak kongsi berita gembira ni ngan korang2.

walaupun tak sampai sebulan pun lagi blog aya yang comel ni

Alhamdulillah,follower aya da masuk 111orang

suke3! terima kasih korang2 yang bagi support kt aya

yela, aya pun newbie lagi. kalau salah,tolonglah betulkan..k? :)


hehe,ni la orang bertuah tu.  

incik Qamarul Abdullah nama dia :)

meh la ramai2 singgah dan follow incik ni jugak ea. 

sekian,terima kasih semua! xoxo

suka? jum la like and komen :)

ubat oh ubat

umm.hati aya tak tenang malam ni
tak tahu kenapa
tak sedap hati  (plus sedih dan sayu) juga
mungkinkah ada sesuatu telah berlaku?
Nauzubillah

marilah sama-sama muhasabah diri (mode : insafi diri )


kalau tak tenang dan sedih (sayu pun boleh jugak)
makan banyak2 la ubat yang paling berkesan!
macam yang aya selalu buat
tapi jangan buat selalu
nanti berat bertambah! :P

sundae-coklat-mcd-yang-mesti-mahu

coklat carbury.nyum2

ni kek. jap2. tak ada kaitan sebenarnya. semuanya hanya sebab ada perkataan "selamat hari raya"

ha,ni baru betul. oh chocolate indulgence sayangku!


tergoda tak tergoda tak? so, ada sesiapa nak join aya bersedih malam ni? dapat makan semua yang best ni. :]

terima kasih luangkan masa.nite guys.xoxo :)







suka? jum la like and komen :)

jangan lupa lirik! :)

hehe. selamat pagi semua :)

korang semua sihat tak? kalau xsihat jangan lupa makan ubat.
eh jap jap. korang puasa tak ni? aya tak puasa. :)
tak payah banyak cakap,jum karaoke semua! ayuh!


COUNT ON ME by BRUNO MARS.. ~~

If u ever find yourself stuck in the middle of the sea
I’ll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I’ll be the light to guide you
Find out what we’re made of
When we’re called to help our friends in need
You can count on me like one, two, three
I’ll be there
And i know when i need it
 I can count on you like four, three, two
You’ll be there
Cause that’s what friends are supposed to do oh yeah
Ooohhhh
Ooohhhh
Ooh yeah yeah~~

If your tossin’ and your turnin’ and you just can’t fall asleep
I’ll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you
Ohhh
Find out what we’re made of
When we’re called to help our friends in need
You can count on me like one, two, three
I’ll be there
And I know when i need it
 I can count on you like four, three, two
 And you’ll be there
Cause that’s what friends are supposed to do oh yeah
Ooohhhh
Ooohhhh
Ooh yeah yeah

You’ll always have my shoulder when you cry
I’ll never let go, never say goodbye
You can count on me like one, two, three
I’ll be there
And I know when i need it
 I can count on you like four, three, two
 And you’ll be there
Cause that’s what friends are supposed to do oh yeah
Ooohhhh
Ooohhhh
Ooh yeah yeah
You can count on me cause I can count on you… :)







notakaki : lirik lagu ni sangat sweet. nyanyikanlah utk orang kesayangan korang. Konpem cair :)


suka? jum la like and komen :)

terima kasih :)

wah..lama rasanya tak update blog ni. bz ke memanjang.
kemain lagi bz,padahal tidur je kejenya. hehe.
kalau yang tahu tu, sila diamkan diri..okay? :D

disebabkan aya rasa hepi ari ni
so, rasa pulak nak update blog hari ni.
sebabnya, da kenyang dan ngah golek2 atas katil.weee~~

ok ok. da boring dengar aya membebel,kn?
nasib la. da kenyang, bateri da full :)

entri kali ni meluas maksudnya. 
"TERIMA KASIH".
eh eh? kenapa korang tiba-tiba ucap sama-sama pulak ni? 
hehe.. :)

hari tu, 23hb ogos
aya keluar berbuka puasa bersama kawan-kawan lama aya
kawan sekolah rendah,da lama sangat tak jumpa
so, kitaorang decide nak berbuka dekat secret recipe
(tu pun lepas bincang sejam dalam kereta,tapi still tak tahu nak makan ape.hehe)
sedapppppppp..nyum3 :)


hehe.muka eksaited lepas order makanan 

ha, tu budak yang monyok sebab tak sabar nak tunggu waktu berbuka. oh.btw, yg pakai spek tu pelah namenya :)

dapat la gambar ni lepas goda2 abg yang keje kat situ suruh tolong snap pic kami :)

nak tahu aya makan pe? jum jum aya tunjukkan.

sedap kan sedap kan? siap ada satay lagi. ok,dengan air sirap-yang-macam-kenduri-punya.


dah kenyang2 tu.ktorang pun plan la nak g mana lagi
so, ktorang pun plan la nak g icity
icity kat terengganu,taw? bukan kat s.alam
ape? terengganu pun ada icity ke? (mesti korang tertnya2,kn?) hehe :)

see see see? icity kt terengganu ni. :P

me,fatin,farhim n dijah :)


hehe,best sangat hang out ngan dyorang
cramp muka sebab asyik gelak je
ni la kawan2 yang susah nak dicari ganti 
love u guys! :)




suka? jum la like and komen :)

semua CANTIK :)




hehe. aya suka gilerrrr lagu ni. ye ye,of kos la selena gomez yang cun melecun nih!
 
tapi, bukan rupa jadi sandaran. ewah! berdrama pulak. ok, lupakan aya yang beremo malam2 nih.

pe yang penting, lirik lagu ni yang penuh bermakna.

ape? tak faham? siku ni kang! hehe. gurau je la :P

yela, kita tak perlu menjadi orang lain semata-mata untuk memuaskan hati orang lain.

hanya jadi diri sendiri,tak hipokrit. lagi bagus :)

jap jap. ade lagi ni. aya tak abes bebel lagi la. sila jangan tutup telinga okay? 

tapi tapi tapi..aya da ngantuk. ok, aya nak beradu dulu la. nite guys! :)


thanx luangkan masa baca entri ni.xoxo :)







suka? jum la like and komen :)

rindu budak kecik. :(

rindu.rindu.rindu.
waa..rindu sangat nih!
tapi nak buat macam mana...rindu sangat-sangat! :(


jangan la perasan sangat,aya rindu kat orang lain la..hehe
apee? nak tahu sape? belanja eskrem dulu! kikikiki
TADAAA....!!


ni la orang yang aya rindukan sampai rasa nak cubit-cubit je pipi sampai lebam.haha. actualy, ni anak sedara aya..syafi namanye. baru je 3taon, tapi nakal nye ya Allah..xmampu nak layan.. =.='

tengok pipi minah kecik ni. geram..kn kn? grr...


ni time syafi still kecik lagi. 
haha.so, da boleh agak dari sape budak kecik ni dapat pipi yang tembam..kn? kikiki


da dekat2 3 bulan aya tak balik kampung. rindu sangat nak peluk cium budak kecik ni. 
walaupun kalau jumpa budak ni, asyik kena pukul ngan tukul plastik,bantal..
tapi tak kesah.
sebab budak kecik ni memang comel! 



nota kaki : sebenarnya, aya yang gedik, and tak sabar nak ada anak sendiri. hikhik :)


okay,terima kasih luangkan masa. selamat berbuka semua. xoxo :D




suka? jum la like and komen :)

setahun duaminggu empathari :')

wah! pejam celik pejam celik dah setahun duaminggu empathari. mesti korang tertanya-tanya apa yang saya aya merepek..kn? heee.. :)

TADAAAA....!! hari ni..genap la setahun duaminggu empathari aya dengan abang kesayangan aya...atau dengan kata yang lagi manis dan sweet, bf aya. yahuu!

Alhamdulillah, walaupun banyak dugaan yang mendatang..kami mampu bertahan sampai ke saat ini..tiba-tiba rasa rindu pulak.hadoiiii :'(



ni adiah besday yang paling sweet, COMEL & BABY. hehe :)
bila rindu,ni la peneman tidur.



kaki pun lebih kurang sama je.

umm..disebabkan rindu. esok nak g dating la. wee~~
ok ok, dah dah la tu berangan. haha.
gud nite guys.


thanx luangkan masa baca entri ni. xoxo :D


suka? jum la like and komen :)

tensionnye kerja! :(

bila malam mula menjelma, perasaan itu pun datang. haha, berdrama pulak malam2 ni. jangan ikut ye kawan2... :D

perasaan ape yer? pk pk pk.. eh eh? terlelap pulak. aku pun pelik nape ak gila sangat malam ni.haha

ok2,serious serious. yela, memandangkan aku sekarang ni sedang praktikal a.k.a kerja, perasaan tensionnya soksah kira la ceq habaq mai... huiyo,tetibe kuar loghat penang. *wink2*

mungkin ni la kot orang kata pengalaman kerja.. memandangkan ni 1st keje yg dibenarkan oleh parents ak, so ak agak eksaited time memula praktikal ari tu. tp skang.......jeng jeng jeng.. haha,saspen tak saspen tak? ape?? tak langsung??? yela yela, tetibe wat lawak plak :(

tp yang wat ak gembira, minggu depan ataupun lebih tepat lagi, iaitu ari jumaat..ak akan bebas(sebab tempoh praktikal akan abes) .yay! mari bertepuk tangan ramai2. yela..penat,stress,kena bangun awal pagi (ni yang paling tak best),tak cukup rehat..sume ade..

hopefully minggu depan penderitaan bakal berakhir. and i'm looking forward to it. pastu, boleh lah bercuti utk raya!! :)

ok kawan2, sume jangan stress..okay? oleh itu,marilah kita semua beradu. nite guys.

terima kasih kerana sudi meluangkan masa anda. xoxo :D

suka? jum la like and komen :)

saya dan dia.

Daisypath Anniversary tickers